Proč je skvělé cítit se mizerně?

Je to zvláštní spojení slov. Je skvělé a cítit se mizerně. V našem životě to může dávat smysl. Navíc je to velmi jednoduché. Kdo by se také v dnešní době chtěl věnovat složitým věcem? Pokud doufáte, že své případné životní mizérii dáte nový rozměr, tak čtěte rozhodně dál. Nebo se tak nestane, ale vy budete moudřejší o další převratnou seberozvojovou myšlenku. Teď už vážně.

Kdy jste se naposledy cítili mizerně?

Také jsem se zamyslel. Za poslední měsíc asi třikrát. Prostě si dovoluji cítit se mizerně a vlastně to mám rád. Není to o tom, že bych se v tom vyžíval. Jen vím, že je to pro mě užitečné. Špatný pocit mne naviguje k tomu, cítit se příště lépe. V sobě, dlouhodobě. Není to jen o vyřešení problému, který před sebou vidím. Je to něco jiného.

Když řídím své životní směřování podle pocitů, cítím se v životě lépe. Je to nevyhnutelné. Pokud se cítím dlouhodobě dobře, vím že jsem na dobré cestě. Pokud se cítím špatně, vím, že potřebuji upravit směr. Není to ale o povrchnosti. Tedy naštvou mne děti, je to o nich, musí se chovat jinak. Je to o mně a o tom, jak hluboko se do mizerných pocitů ponořím. Bez utíkání od nich. Jen když je naplno prožiju, tak zjistím, o čem ten špatný pocit skutečně je. Třeba se tak od dětí dostanu k tomu, že trávím málo času s přáteli.

Nevěra je jen projev

Když na podobné situace narazím s klienty, tak vidím podobný vzorec. To, když se cítíme opravdu mizerně není o tom, kvůli čemu se trápíme. Je to téměř vždy hlubší a komplexnější. Třeba není to o nevěře. Je to o našem pocitu hodnoty a závislosti na partnerovi. Nevěra je jen projev. Jeden z mnoha. Nebo to není o partnerovi, že mne neocení. Je to o mě jako oběti a tom, že jsem nepřebral zodpovědnost za svůj život. Tak je to u těchto velkých věcí, ale taky malých, každodenních.  

Čtěte také: Jak vám může zákon přitažlivosti zničit život?

Prostě to naplno prožít

Je to něco, co můžete využít ve svém životě i vy. Stačí se nevyhýbat životní mizérii. Prostě ji naplno prožít. Dát si na to čas. Procítit ji v celém těle. Pak se může stát, že na jejím konci najdete poklad. Jako my a spousta lidí před námi. Nebo taky ne. I to je život. Pak je dobré oslovit někoho, kdo tu cestu projde s vámi a nebude vám radit. Protože v tomto žádné rady nefungují. Vše můžeme objevit jen v sobě. Když je to zmrtvýchvstání … tak tematicky dodávám … i z takové mizérie, jako je ukřižování jeden člověk našel cestu 😉

Krásné velikonoce!

Vítek.