Proč ženy skrytě touží po submisivitě?

„Toužím po tom, aby si mě vzal násilím. Aby se při tom neohlížel na mé pocity. Ale on se k ničemu takovému nemá. Bojí se, že by mi ublížil.“ Tohle je něco, co se často objevuje v příbězích žen narážejících na problémy v partnerské sexualitě. Mnohdy to nedovedou pojmenovat. Své zapovězené touhy objevují postupně a je to pro ně léčebná cesta. V tomto článku míříme do míst, která jsou tabuizována nebo zesměšňována a kde leží poklad, čekající na vyzvednutí.

Rozporuplné pocity

Proč je tak těžké mluvit o pocitech, kdy ženy touží při milování s partnerem ztratit kontrolu? Je to citlivé téma, které se dotýká vnitřní zranitelnosti každé ženy. Je tu i něco dalšího. Velký rozpor, touha i strach současně. Touha po tom ztratit kontrolu i odpovědnost nad prožívanou sexualitou. Zároveň velký strach z toho, že jim partner ublíží, že bude mít nad nimi moc. Tyto rozporuplné pocity prožívá mnoho žen, a to u nich často blokuje uvolnění a úplné odevzdání. Takové uvolnění, které potřebují k hlubokému a léčivému prožitku při milování.

Ženská polarita

Je v pořádku chtít v sexu ztratit kontrolu. Naopak, je to jeden z nejsilnějších projevů plné ženskosti. Plná síla mužské polarity se v sexu projevuje tendencí uchvátit a dominovat. V ženské polaritě největší síla proudí skrze odevzdání se a prožívání vlastního těla. Zní to jednoduše, ale pro spoustu žen je téměř nemožné ztratit kontrolu nad situací i vlastním tělem. Co jim v tom brání? Špatné zkušenosti z minula, strach z toho, že budou zneužity, nedůvěra k vlastnímu tělu i k partnerovi.

Cesta uzdravení

Teď možná čekáte dobré rady nebo alespoň útěchu v tom, že na to nejste samy. Popovídat si o tom u kafe s kamarádkou totiž nepomáhá. Životní realita neúprosně ukazuje, že jestliže se žena není schopna muži odevzdat, jeho láska k ní se nemůže prohlubovat. Odevzdání ženy je totiž jedním z klíčů, které odemykají mužské srdce. Funguje to tak, že když se žena na hluboké úrovni odevzdá, muž to hned pozná a může vkročit do větší citlivosti. Tak může hlouběji ženu milovat. Současně s tím jí pak umožní prožívat hlubší spojení s ním a jejich těly na více úrovních. Toto současně znamená, že ten první krok musí udělat žena a je jen na ní, aby se s překážkami sama vypořádala.

Překážky na cestě k odevzdání

Spousta žen si už dnes uvědomila, že je to jen na nich. Že sice můžou brečet a stěžovat si, že jejich partnerství nemá hloubku, ale nikam to nevede. Jde o rozhodnutí ke změně jejich vnitřního nastavení a vztahu se sebou. S tím můžou něco udělat jen samy. To, co pomáhá, je podpora. Obzvlášť ve chvíli, kdy už se o to dlouhou dobu snaží a nevede to k viditelným výsledkům.

 Z terapeutické praxe vím, že ke změně může vést i malý krok správným směrem. Kdy žena v terapii skutečně pocítí své rozhodnutí vnímat víc sebe i partnera. Získá nadhled nad nefunkčními podvědomými vzorci a udělá praktické kroky k tomu to skutečně žít. Pokud cítíte, že je to vaše cesta, obraťte se na nás, na Opravdový vztah. S terapiemi i koučováním tohoto tématu máme bohaté zkušenosti.

Pokud vás téma odevzdání a prohloubení partnerského vztahu zajímá, podívejte se na naše video. V něm s partnerkou Kamilou odkrýváme hlubší a praktické roviny odevzdání. Video najdete zde.

Dále vám může pomoci praktická zkušenost s odkrýváním podvědomých vzorců, kterou s vámi sdílíme na našem nejbližším webináři. Registrovat se můžete tady.

Těšíme se na vás.

Vítek Čadra & Kamila Krumpolcová

Nezmeškejte zásadní webinář o opakovaných vzorcích ve vztazích

2. 3. 2022 ve 20:00

Získejte pro sebe víc!